top of page

Tja!

Det är jag som är Rickard, en 22-årig grabb från Onsala, strax söder om Göteborg. Mitt intresse för matlagning började i tidig ålder när jag som barn var med och hjälpte till i köket hemma.

 

Jag tog sedan intresset vidare på gymnasiet med Jakt-& Viltvårdslinjen. Där fick jag lära mig mer om vad djuren och skogen har att erbjuda samt hela processen från skog till bord. 

Under gymnasiet började jag arbeta i restaurang Storstugan på Tjolöholm. Jag började som diskpojke och jobbade mig uppåt för att slutligen bli kock - en resa som jag är mycket tacksam för idag. Jag har nämligen fått lära mig alla områden i restaurangvärlden, samtliga lika viktiga. 

Nu har jag jobbat heltid som kock i fem år, bl.a. på Tjolöholm, diverse krogar i Onsala och Göteborg samt senast på Strömma Naturbruksgymnasium. Mitt arbete på Strömma har varit fantastiskt givande då majoriteten av maten vi tillagar kommer direkt från gården som eleverna sköter om. Ett vackert kretslopp som definitivt har gett mig mersmak för närproducerad, ekologisk mat.

IMG_3056.jpg
bottom of page